Házhozszállítás Sopron és a Fertő-part településein, Győrben és Csornán! További infó

Mi az a sous vide?


A sous vide (ejtsd: szuvid) egy olyan főzési technika, amely precíz hőmérséklet-szabályozást alkalmaz, mellyel egyenletes, éttermi minőségű eredményeket érhetünk el. A csúcskategóriás éttermek évek óta használnak sous vide főzést, hogy minden alkalommal pontosan a kívánt készre főzzék az ételeket. A sous vide, ami franciául „vákuum alatt” jelent, arra a folyamatra utal, amikor az ételt vákuumosan lezárják egy zacskóban, majd vízfürdőben nagyon pontos hőmérsékletre főzik. Ez a technika olyan eredményeket hoz, amelyeket semmilyen más főzési módszerrel nem lehet elérni.

Miért érdemes szuvidálni?

Ez a főzési mód sokféle ételhez ideális. A húsok esetében az ideális hőmérsékletre hevíthetjük, majd órákig ott tartva biztosíthatjuk, hogy a hús szélétől szélig megsüljön az adott célhőmérsékleten, ráadásul a túlsütés és kiszáradás veszélye nélkül. Az így előkészített húst egy gyors külső pirítást követően, pihentetés nélkül szeletelhetjük és tálalhatjuk. Ez a módszer főnyeremény mind az elfoglaltabbak számára, akik nagyszerű házias ételekre vágynak, de nincs idejük a hússal ápolni, de fantasztikus akkor is, amikor a vendégekkel szeretnénk lenni, nem pedig a tűzhely felett állni.

A sous vide előnyei önmagáért beszélnek:

  • Egyenletesen főzött étel
  • Lédús és puha húsok
  • Szabályozott főzési hőmérsékletek
  • Intenzívebb íz

 

Hátránya, hogy otthoni körülmények közt költséges és időigényes főzési technológia, mivel speciális főzőedény, vákuum készülék, hosszú főzési idő szükséges.
Viszont ha az általunk kínált szuvidált termékeket választjátok a hátrányokat elkerülve, csak az előnyeit élvezhetitek!

Itt találhatod a szuvidált termékeinket!