Házhozszállítás Sopron és a Fertő-part településein, Győrben és Csornán! További infó

Pannon marhapofa

A marhapofa Sopron és Burgenland egyik legnevezetesebb marha alapanyagai közé tartozik. Rendkívül fantáziadús ételek alkothatók belőle.

A marhapofát megmossuk, megsózzuk. Lisztbe vagy kukoricakeményítőbe forgatjuk, majd elősütjük. A húst kiemeljük a zsírból.

A zsírban cukrot karamellizálunk, lepirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit megresztelünk.

Visszatesszük a zöldséges alapunkba a húst, befűszerezzük, majd ugyanúgy, mint a pörköltet, párolva pirítjuk, azaz vizet és fehérbort adunk hozzá.

Kb. 3 óra alatt lassan puhára pároljuk.

A készre párolt húst kiemeljük a mártásból, külön edénybe helyezzük.

A mártásalapot száraz rántással sűrítjük, jól kiforraljuk, majd szitán átszűrjük. A leszűrt mártást lezsírozzuk, utánízesítjük, újból kiforraljuk.

Tálalhatjuk párolt rizzsel, pirított vagy sült burgonyafélékkel, pürével, dödöllével. Pirított gombával és gyöngyhagymával fokozhatjuk az ízvilágot.

Kalkulált mennyiség 4 adag:

  • Marhapofa 1 kg
  • Zsír 0,06 kg
  • Zellergumó 0,1 kg
  • Sárgarépa 0,08 kg
  • Petrezselyemgyökér 0,08 kg
  • Petrezselyemzöld 0,4 csomó
  • Vöröshagyma 0,1 kg
  • Kristálycukor 0,02 kg
  • Paradicsompüré 0,05 kg
  • Kakukkfű 0,005 kg
  • Babérlevél 2 db
  • Egész feketebors 0,005 kg
  • Fokhagyma 0,005 kg
  • Liszt vagy kukoricakeményítő 0,048 kg
  • Fehérbor 0,12 l
  • Só 0,04 kg